Royce da 5′9″ se podělil o své zážitky ze zisku zlaté desky

Royce da 5′9″ má za sebou dlouhou cestu. Tento detroitský rapper se pohyboval ze začátku své kariéry hlavně v undergroundu. Jeden čas si byl blízký také s Eminemem a vytvořili společně duo Bad Meets Evil. Po jeho rozpadu byl Royce uvězněn za řízení pod vlivem alkoholu a za nelegální držení zbraní. Po propuštění započal spolupráci ve skupině Slaughterhouse a v poslední době se dal zase dohromady s Eminemem. Jejich snahy vyústily v desku Hell: The Sequel. Všichni jejich fanoušci přijali s povděkem nejen tuto desku, ale i fakt, že jsou Bad Meets Evil zase zpátky.

Royce da 5′9″

Teprve nedávno vyšlo najevo, že se tomuto albu mimořádně daří. Jeho prodeje se přehouply přes hranici 500 000 kusů, čímž získalo ocenění zlatá deska. „Je to skvělý pocit dosáhnout takového úspěchu,“ nechal se slyšet Royce v rozhovoru pro MTV. „Ještě před pěti lety jsem dřepěl v lochu. Je to pro mě fenomenální úspěch a mám pocit, že přichází éra Shady Records. Přesně tohle je dobrý odrazový můstek, abychom se dostali se Slaughterhouse na výsluní. Chceme lidem ukázat svou lyričnost a nápaditost.“

V lednu tohoto roku bylo oznámeno, že Eminem upsal pod Shady Records kvarteto Royce da 5′9″, Joell Ortiz, Crooked I a Joe Budden, alias Slaughterhouse. Zatímco čtveřice pracovala na svém debutovém albu, oživil Royce s Eminemem jejich společný projekt Bad Meets Evil a v červnu vypustili do světa album Hell: The Sequel. Výrazný prodejní úspěch tak znamená pro celou skupinu Slaghterhouse nejen inspiraci, ale také velkou výzvu.

„Stál jsem tam, když Paul Rosenberg donesl tu zlatou plaketu. Byl to pro mě historický okamžik vidět ten zlatý zázrak. Bylo to něco. Sehnal jsem si flašku šampusu a celou jsem ji vypil na jejich počest. Mít Royce ve svých řadách je pro nás velký přínos,“ prohlásil Crooked I. Joel Ortiz měl také radost z úspěchu svého parťáka. „Budu muset požádat Royce, ať mi půjčí nějaký prachy. Teď je ta pravá chvíle,“ zažertoval.

[jwplayer config=”16-9″ file=”http://www.youtube.com/v/dot7QqUCxxs”]

Nucks

  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *