Do užšího výběru sedmého ročníku Hottest MCs in the Game se Eminem nedostal

Hudební stanice MTV každoročně vydává seznam deseti nejúspěšnějších rapperů roku. Tento seznam je znám pod názvem Hottest MCs in the Game. V tomto článku si představíme umělce, kteří se na zmiňovaný seznam nedostali. I oni si však zaslouží uznání, jak uvádí MTV na svých stránkách.

Nominace rapperů provádí 10členná porota. Každý porotce předloží svých 10 favoritů, z kterých společnými silami vyberou zhruba 20 nejúspěšnějších rapperů. Z této dvacítky pak každý porotce vybírá své kandidáty a uděluje jim hlasy. Do finále se tak dostává 10 nejžhavějších jmen současné rapové scény. Do úvahu při výběru kandidátů se berou následující kritéria: prodej, styl, texty, vliv, majetek atd.

Sedmý ročník Hottest MCs in the Game

Kompletní seznam finálové desítky naleznete zde: Hottest MCs VII

Níže je pak několik vybraných rapperů, kteří se do užšího výběru sedmého ročníku Hottest MCs in the Game nedostali, ale uznání za svou práci si jistě zaslouží.

J. Cole

Pro J. Colea byl rok 2011 přímo fenomenální. Jeho debutové album Cole World: The Sideline Story se stalo zlatým a singl z tohoto alba Work Out získal platinu. Cole byl vždy brán spíše za undergroundového umělce, ale po tom, co spolupracoval s Rihannou na jejím turné Loud Tour, o sobě dal více vědět a rozšířil tak svou fanouškovskou základnu.

T.I.

T.I. měl pozdnější nástup, protože byl propuštěn z vězení až začátkem září loňského roku. Král Jihu však neztrácel čas a rychle se vrátil do hry. Hned po jeho propuštění na svobodu začal nahrávat, a tak vznikly remixy na skladby od 2 Chainz – Spend It, na skladbu Magic od Future a dále na Jay-Zho a Kanye Westovo Niggas in Paris z alba Watch the Throne.

Eminem

Minulý rok se umístil Eminem na první příčce žebříčku Hottest MCs in the Game. Po úspěšném roce 2010, kdy vydal svou zatím poslední desku Recovery, opět vládl všem hudebním statistikám. I v roce 2011 opět dokázal, že jen málo raperů, tedy pokud vůbec nějaký, mu může s mikrofonem konkurovat. V minulém roce také obnovil duo Bad Meets Evil, které tvoří s rapperem Roycem da 5′9″. Společně vydali i své debutové EP Hell: The Sequel. To se stalo mimořádně úspěšným a na konci února 2012 mělo na svém kontě 693 000 prodaných kusů jen v USA.

Prelude

  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *