8 očekávání od Eminemova nového alba

Po odvykačce a vyhnání démonů z mysli na albu Relapse a po opět získané důvěře od fanoušků po krátce následovaném albu Recovery, již 3 roky nevydal Eminem sólové album. Navíc, jeho posledním sólovým singlem byla v létě roku 2011 skladba Space Bound. Co čekat od toho příštího alba? Od webu The Smoking Section tu máme 8 očekávání, která jde považovat za celkem realistická.

1. Snížení tónu jeho flow

Když ze sebe začal Eminem sázet jedno slovo za druhým v Drakeově singlu Forever, každý si asi myslel, že je to flow zvolená jen pro tento track a jen proto, že Eminem chce zůstat trochu stranou od dalších rapperů. Jenže po dvou albech a pár letech si tohle už asi nikdo nemyslí. Některá media začínají však mít z Eminemovy “super-flow” obavy. Flow je prý přílíš “Stop-Go” a na 313 MC se snaží prostě až moc dávat složitost do rýmů, jen aby zněly složitě.

Pro příští album doufají, že Eminem chytne rozum do hrsti a přestane ostatním dokazovat, co nemusí. Touto cestou se může více soustředit na obsah jeho songů a ne tolik na zrýmovatělost.

Eminem Writing

2. Originálnější koncepty

Jako autor Guilty Conscience, The Kids, Stan a nespočet dalších songů, Eminem několikrát a opětovně dokázal, že je schopný vymýšlet koncepční drahokamy. Nicméně po experimentů plném Relapse, kde byl Shady opět vypuštěn do divočiny přišlo celkem měkké, jemnější Recovery.

Pokud Eminem chce přidat více do svých hitů, musí zabrousit ještě hlouběji do svých tvoričských schopností a dát do pera trochu klasiky. Všichni víme, že je toho schopný.

Eminem Recovery

3. Beats by Dre

Ne, na mysli opravdu nejsou ty slavná sluchátka. Bang, Bang. Stará klasika! Pravdou je, že Dr. Dre bude vždy jedním z nejnadanějších hudebních producentů. Navíc Slim zářil i mnoho více pod Doktorovou rapovou briliancí než nad masivními popovými nahrávkami, které produkoval Alex da Kidd.

Dr. Dre a Eminem

4. Dospívající koncept

Další aspekt, který bude muset Eminem přijmout, je mu 40 let a navíc vychovává dvě dcery ve stredoškolském věku. Ale tato skutečnost Eminemova dospívání výrazně pomáhá jeho hudbě a jemu samotnému i v osobním životě. Fanouškům tak trochu ukazuje nejen toho MCho, kterého znají, ale převážně jeho pravou tvář, samotného Marshalla. Je to něco, co jsme mohli vidět v loňském roce u Nase a jeho Life Is Good.

Eminem 2013

5. Předání pochodně

Vyjádření respektu k Watch the Throne a k Lil Wayneovi, nebo představování fanouškům lidi jako Kendrick Lamar, Danny Brown, Big Sean nebo Yelawolf, se kterým už nahrál pár spoluprácí. Všem těm, se kterými Eminem jde na featuring, dává šanci ukázat, jak moc jsou dobří, ať předvedou svůj čirý talent a dává jim tak šanci “zabít” Eminema na jeho vlastním songu. Uvidíme nějakou spolupráci s mladým interpretem i na Eminemové 8. albu?

Eminem, Big Sean a Royce da 59

6. Méně skladeb

Mezi Relapse a Recovery zde bylo 37 songů. Do to ho nejsou ještě zahrnuty bonusové sklady z iTunes. Je potřeba říci, že v dnešní době songy rychle utichají a za pár týdnů po vydání si na ně nikdo nevzpomene, pokud nejde o hardcore fanoušky daného interpreta. A Eminem potřebuje ze sebe vydat vše nejlepší a potřebuje zajisit, že songy, které budou na jeho albu budou všechny na vysoké úrovni. Na Recovery byly asi 4 songy, které zněly identicky a v celku dělaly celé LP trochu nudným. Doufejme, že toho všeho se Eminem bude vyvarovat a právě snížení počtu skladeb by mohlo pomoci.

Eminem

7. Snížení vlivu labelu

Ano, realizovat to, je asi trochu mimo realitu. Bez samotného labelu by nešlo asi nic a bylo by těžké ho donutit, aby nevěnoval albu téměř žádnou pozornost. I přesto, že Eminem by pro Interscope tentokrát neměl být prioritou. Kdyby však byl, oba by z toho vytěžili. Protože Eminem dokáže udělat jak moderní žádanou hudbu jako např. No Love, nebo marketingově tažený song jako We Made You.

We Made you

8. Renegade, Pt. 2

Je tohle troufalá otázka? Je to nejočekávanější pokračování jedné z nejlepších spoluprácí vůbec? Jay-Z dluží Eminemovi pár věcí. Jednou z nich je i hostování, dluží mu jednu sloku… A nakonec, kdy jindy téhle šance využít. Eminem mu konečně dává tímto albumem šanci “dluh” splatit. Zda bude schopný a bude chcít tuto šanci využít, to už je úplně jiný příběh.

Jay-Z a Eminem

A co očekáváte od Eminemova alba vy? Dejte nám vědět v komentářích, nebo snad sdílíte stejný názor jako The Smoking Section?

LukEakaEminem

  

70 komentářů: “8 očekávání od Eminemova nového alba”

  1. Tony napsal:

    Proč to na mě působí že ho chcete vidět s papučema na noze s pivním pupkem na gauči mě připadá že ho tlačíte do důchodu jáké předávání žezla co je to za P. No a co že mu je 40. Recovery se mi líbilo a s The Eminem Show to sou pro mě top Alba. Co já čekám od nového alba že bude stejně kvalitní jak to předchozí hodně skladeb no a co mě se až na 3-4 skladby RECOVERY líbilo celé. A LIL WAYN ten co se oblíká jak buzna ten nesahá MARSHALLOVI ani pod kotníky natož aby ho mohl nahradit nikdo nemůže nahradit EMINEMA až jednou umře takže tak někdy ve 15O. Tak odejde jako KING OF RAP…

  2. anathis napsal:

    Ja verim v to, ze lyricky se muze jednat o jeho nelepsi album, urcite uz nebude tlacit na pilu s flow jako pred tim.. Verim ze uvidime vyspeleho rappera, ktery ze sebe vmackne vse a vyda genialni album

  3. LukEakaEminem napsal:

    Milý Tony, četl si vůbec, kdo ten článek publikoval ? The Smoking Section a já jsem ho pouze předělal do české formy. Originál je z http://smokingsection.uproxx.com/, to je zdroj a našim úkolem je získavat ze zdrojů informace a dávat ho českým fanouškům. Bohužel to není vždy kladná záležitost a ani já, když jsem to překládal a přepisoval jsem se vším nesouhlasil a určitě tu nikdo z nás nechce Eminema vidět už v důchodu. A taky určitě nikdo nechce míň songů na albu, spíš více, aby bylo co poslouchat. Have a Nice Day !

  4. Lukas Slegr napsal:

    ja si myslim ze by to mohlo byt takovi vyrovnany album jako relapse a recovery tak pul na pul ,flow na albu recovery a na duovym albu bad meets evil- hell the sequell a na songu od 50 centa – my life je top , Eminema zboznuju kvuli jeho flow a hlavne kvuli jeho lyrickych textu . ja mam rymovani velmi rad a Em je proste rymovaci buh. To je vse je mi jedno jestli dostane za to spoustu cen grammy nebo jestli ho budou hrat na ocku to je mi fuk, jeho budu poslouchat porad pro me je top.

  5. Frlda napsal:

    Težko říct co vlastne očekávat…Emovy je 40 ale byli informace,že by to mnelo být zase ve stylu Slima…Recovery se mi líbí ale myslím si,že další album v podobným stylu by bylo zbytečný a neprineslo by to asi tolik co by lidi očekávali…Nevím jak to s ním bude dál,jestli má tohle být poslední album nebo ne…to ví jen on sám ale v každém prípade Em nechce nic uspěchat a chce aby to bylo dokonalý,takže se není vubec čemu divit že se to stále odkládá…

  6. S.S napsal:

    Ale to je divné protože jsou na youtube nějaké písničky z Redemption,jakto?

  7. LukEakaEminem napsal:

    Žádné Redemption neexistuje. To není Eminem, ale rapper Denace, který má akorát podobný hlas a to že nerozeznáte jeho a Emův hlas je celkem ostuda. Dneska je doba hrozná a lidi ke svým videím klidně přidají NEW 2013, jen aby měli views.

  8. S.S napsal:

    Ne je to eminem pust si treba so low

  9. LukEakaEminem napsal:

    Ale no tak, to seš tak naivní ? Bože, dej si na youtube Denace – Farewell, TheOfficialNasty je jeho officiální kanál. Nezkoušej mě přesvědčovat o tom, že tohle je Eminem. Díky !

  10. Frlda napsal:

    Spousta lidí si myslí že to je Eminem…ale fakt není….Denace má hodne podobný hlas…a lidi který ho neznají si myslí že to je Em…

  11. LukEakaEminem napsal:

    To je hlavní problém a právě takhle se šíří fámy a pak si lidi dělají i špatný názor, podle textu a tak … Radši věřte officiálním zdrojům a co nemáte ověřený radši nikam nepouštějte dál, protože pak z toho bude velký BUM ….

  12. Litchy napsal:

    miluju ty lidi co vidí napsáno Eminem new album Redemption i když se jedná o Denaceho a melou si tu svojí.. a za boha je nepřesvědčíš že to je Denace protože se to tam prostě píše že to je Eminem… znám takovejch lidí dost.. fakit

  13. Stanley-man napsal:

    Eminem ma novou skladbu se Skylar Gray – survival, do COD ghosts

  14. Shadylady napsal:

    Bože můj.. To si děláš srandu.. Eminem to vážně neni, mají sice podobnej hlas ale každej pravej fanoušek rozezná jeho a Emův, nehledě na to, určitě by Eminem měl takovej text, jako ve skladbě Farewell atd. Achjo.

  15. nikdo napsal:

    Ne track Survival se objeví na jeho novém albu. Na Twitteru to potrvrdil, že je to jeho song. Ten song se a má objevit i v Call of Duty: Ghosts. Když to má být singl, tak mě fakt zklamal, protože je to na mě míč ,, rockové”.

  16. nikdo napsal:

    A máš pravdu pravý fanoušek Shadyho rozezná jeho hlas, což známéná, že ty nejsi :)

  17. Shadylady napsal:

    Nemyslim Survival, to je jeho… to bylo pro člověka, který tady mluvil trochu výš o Farewell.

  18. Shadylady napsal:

    Fakt tě to zklamalo, jo?? Mě se právě poměrně líbí, že je to něco jinýho/novýho..

  19. nikdo napsal:

    Aha :) Tak to se fakt omlouvám :D

  20. Lukyem napsal:

    Mě to taky docela zklamalo já sem prostě zvyklej na Slima Shadyho s obarvenýma vlasama :( Mě to tak štve já vím že se lidi mění, ale já jsem ten typ člověka který nemá rád změny a to survival jako není špatný, ale nelíbí se mi tam ta Lis Rodrigues a ten instrumental je to jako rock. Sami si poslechněte The Marshall Mathers LP uvidíte že tam jsou instrumentály uplně peckový tohle už není ono

  21. Frlda napsal:

    jžš je to jeden song a už z toho deláte tragádii…nikdo neví jaký bude album tak proč už ty kecy jsem zklamán atd?

  22. Frlda napsal:

    Mě osobne se to líbí…Liz má refrény užasný a to ne jen v Survival…

  23. nikdo napsal:

    Jo chápu to, jenom říkám, že jestli bude celý album jako Survival, tak to bude zklamání. Lukyeme máš pravdu album Marshall Mathers je jeho nejlepší album a Eminem Show je taky pecka, taky tyto dvě alba se velmi dobře prodávají narozdíl od alb Slim Shady (beru to jako začátečníky album), Encore (tehdy rapoval zfetovaný), Relapse, Recovery (tam se fakt změnil, mě to nevadí, že je jiný člověk, jenom mám rád klasiku)

  24. Lukyem napsal:

    Já se stim prostě nemůžu srovnat ze všeho nejvíc bych si přál aby se zase obarvil a jeho 8 studiovým albem by bylo The Marshall Mathers 2 LP :D :) :( jenže to se už asi nikdy nestane ale četl jsem že tohle album má bejt pro pravý fanoušky Eminema tak uvidim no :) jo a jak někdo psal že Survival je teprv první skladba a už z toho děláme tragédii tak proč bys me nedělali je to první skladba a už je to na prd neřikam že je to uplně na odepsaní ale neni to ono a když je to jeho první skladba tak by snad mohl vybrat tu nejlepší ne?

  25. nikdo napsal:

    Co se týče stylu mě je jedno jaké má vlasy (doopravdy je zrzáks pihama :)), ale to s tím rockovým instrumentálem to fakt přehnal. Teď budu jen doufat, že zbytek jeho alba takové nebude. Když bude většina beatů (instrumentálů) od Dr. Drea (jako v Slim Shady a Marshall Mathers) a ne od Alexe da Kida

  26. nikdo napsal:

    Ale je to první song kvůli Call of Duty.

  27. LukEakaEminem napsal:

    Rap byl stvořen pro slova a ne pro hudbu, lidi přečtete si text a pak suďte song, ani sebelepší beat nezachrání track, kterej je o textově o ničem. A to příběh Survivalu určitě není, protože beat i text je parádní. Eminem se barvit určitě nebude, protože jemu samotnému to připomíná pro něj psychicky dost špatné časy. A s beaty typu Dr.Dre se hold už v dnešní době neslaví úspěch. Navíc Dr.Dre si dost zkazil reputaci a přišel o respekt tím jeho neustálým oddalováním Detoxu. Zajímalo by mě, jestli jste takhle podobně nadávali na Won’t Back Down …

  28. Dano napsal:

    Ale aj keby v novom albume bolo trochu rocku tak to nevadí pretože Sing for the moment je veľká pecka a je to od Aerosmith -Dream on , A Going Trought Changes je od Black Sabbath – Changes ;) Ale zasa netreba to s tým rockom preháňať ;)

  29. nikdo napsal:

    Wont back down je fakt taky na nic a Sing For the Moment je docela dobrá písnička nepodobá se to moc rocku (vlastně na konci je slyšet kytara, ale to mi nevadí) než Survival, ten beat ani trošku nepřipomíná hip hop. A beat může toho hodně zachránit chápu že EM to dělá ze srdce a ne kvůli pěnezům, ale já mám rád ten jeho starý bělošský rap, který beatama hodně připomíná ten černošský.

  30. nikdo napsal:

    LukEakaEmineme mě jedno jestli si obarví vlasy (teď je má vlastně taky obarvené na čenrno), ale proč by to teď nedělal, od roku 2009 jsem ho hodněkrát viděl jak má blond vlasy, třeba videoklip Lighters, nebo v tom videu od Slaughterhouse a viděl jsem i jak má blond mimo hud. videoklipů a jak ho s tím vidím necítí se kvůli tomu špatně.

  31. Dano napsal:

    V Lighters má blond vlasy len kvôli tomu že ten klip má poukazovať na to ako žil :) A keď si pozrieš Behind the Scene ku lighters tak aj tam hovorí že tieto vlasy sú úplne bullhshit a že si ich farbí len kvôli tejto príležitosti :) A vlastne aj ten dom v ktorom je Em v tom videoklipe je presnou kópiou v ktorom žil keď bol drogovo závislí :)

  32. nikdo napsal:

    Bože, přečti si poslední větu v posledním souvětí

  33. nikdo napsal:

    I tu předposlední.

  34. TOM napsal:

    nikdo: A Ty sem radši vůbec nepiš, když absolutně nevíš která bije!

  35. martiaz napsal:

    Podle vyjádření Emových blízkých (Mr. Porter, Royce, atd.) se má jednat o temnější desku, která bude šokovat. Nakolik jsou však podobná prohlášení důvěryhodná, si odhadnout netroufnu, zejména v hip-hopu, kde se toho vždycky nakecá a máloco je pak pravdou. “Survival” se mi líbí – Em se vrátil ke staré, dobré klidnější flow a i přesto, že rapoval opět se zvýšeným hlasem, dokázal s ním pracovat daleko lépe než na Recovery a Hell: The Sequel, kde už některé sloky zněly jako prosté ječení. Na druhou stranu si zase dovedu představit tento song mezi ostatními na Recovery, což mě trochu děsí, protože druhé takové album už nechci. Doufám, že je song takto laděný záměrně kvůli propagaci hry “Call Of Duty” a nenaznačuje tak směr celého alba (trochu mě uklidňuje informace, která tvrdí, že původní verze songu zněla úplně jinak a pro změnu se Em rozhodl až při zjištění, že bude sloužit k propagaci hry), tedy zpívané refrény, neoriginální beaty, atd.

  36. martiaz napsal:

    Další věc, která napovídá tomu, že by se mohlo jednat o kontroverzní album je zařazení songů jako Mosh, White America, Criminal či Just Dont Give A Fuck do koncertních setů.

  37. LukEakaEminem napsal:

    NIKDO, šup sem s tím, ukaž nám, kde byl Eminem s blond vlasy mimo videoklipu Lighters a jejich Behind The Scenes. Navíc ten klip měl naznačovat změnu a na to, jak byl v pytli, když bral prášky a nemohl napsat vůbec žádnej text … Mimochodem jsem nečekal, že tenhle článek rozpoutá takovouhle diskuzi, která bude brzo čítat přes 40 komentářů. Jsem rád, ale opět musím připomenout, že jsem článek pouze přeložil a s několika věci v tom článku já sám nesouhlasím …

  38. Lukyem napsal:

    Co to tady někdo kecal že Eminem si barví vlasy na hnědo nebo černo :D Prej že je má zrzavý :D :D možná když byl malej ale rozhodně si nemyslím že je zrzavej a naco by si je barvil na hnědo a pak ještě na blond. To by šlo asi vidět ne. Schválně se zitra kouknu už jenom jeden den do koncertu těšíte se? :D že se vůbec ptam co :D Já už jsem v Paříži od včera

  39. nikdo napsal:

    Nic ve zlým, ale jak poznáš, že není zrzák? Že by mu musel trčet jeden oranžovej vlas? Pihy si zase může skrýt make-upem. Myslím, že si je barví na černo, protože chce vypadat ,, dospěleji”. O a gratuluju máte tu už 40 komentářů, většina z nich se ani netýká tomuto článku :)

  40. Themagicman napsal:

    Nikdo : Děláš si srandu?:D z tvých přispěvku nemůžu:DD

  41. Lukyem napsal:

    Je to bláááázen :DDD

  42. coufi napsal:

    http://www.youtube.com/watch?v=peMSWg94ZwY to zní dobře….a je blonďák :D

  43. lukyem napsal:

    neeeeee to neni možný je to nový? že by se kjonečně vrátil Shadyyyyy já tomu nemůžu uvěřit jsem štěstím bez sebe prosím at je to nový já snad ani neusnu

  44. lukyem napsal:

    musí to bejt nový ten song jsem ještě neslyšel :)

  45. Shadylady napsal:

    Je to nový, dnes to vyšlo, tady máte odkaz. http://www.youtube.com/watch?v=359na4NeaVA
    Bohužel to dost lidí odsoudilo..

  46. nikdo napsal:

    Jeho nové album výjde 5. listopadu! Bude se jmenovat Marshall Mathers LP 2. Včera vydal nový singl Berserk.

  47. LukEakaEminem napsal:

    Lidi ? My tohle všechno víme, asi zapomínáte, že máme fórum a tam je vždy všechno aktuální pár minut po zveřejnění. Tady na hlavní stránce vycházejí články se spozděním, takže pokud chcete aktuální info, tak se zaregistrujte na forum a nepiště to tady do komentářů.

  48. shadys napsal:

    Co tu čtu ty komentáře tak některý lidi by si nezasloužily poslouchat Ema .

  49. Lukyem napsal:

    At je ten člověk sebe víc blbější tak mu nemůžeš vzít jeho zpěváka :) to samý si můžou říct o tobě co když si třeba ty nezasloužíš poslouchat Eminem. Je pravda že tady kolikrát píšou různý srajdy třeba že má zrzavý vlasy ale tak muíš to brát s rezervou třeba o něm tolik věcí neví a nebo to někde četle a myslí si že je to pravda

  50. shadys napsal:

    Jasný no máš pravdu ale některý komentáře jsou fakt perličky .

  51. nikdo napsal:

    Tím, že tu píšu komentáře, neznamená, že ho poslouchám :)

  52. Slim_Shady napsal:

    nikdo – tak keď Eminema nepočúvaš tak mi môžeš potom vysvetliť načo tu niečo píšeš ? -_-

    Ináč na album sa strašne teším a Berzerk je podľa mňa perfektná pesnička ;)

  53. nikdo napsal:

    Tady je pravidlo, že když tu píšeš komentáře musíš ho poslouchat?

  54. nikdo napsal:

    Jo a kdyby něco, já vám říkal, že nemá problém s tím být blonďák :)

  55. TOM napsal:

    ten ,,nikdo” musí být 12tiletá naprosto vygumovaná bytost

  56. Lukyem napsal:

    Nikdo je to stebou možný :D ty ho neposloucháš tak co děláš na tomto webu běž si psát někam do pralesa :D

  57. Lukyem napsal:

    Pamatujete jak jsem tu psal že bych nejradši chtěl aby se vrátil Slim Shady a aby album bylo stejný jako The Marshall Mathers LP tak jsem se do všeho trefil :D

  58. shadys napsal:

    Jojo koukal jsem na to trefa :D

  59. nikdo napsal:

    A pamatujete jak jsem vám říkal, že nemá problém s tím být blonďák a vy jste mi nevěřili? Měl jsem pravdu :D

  60. Lukyem napsal:

    taky ses trefil no :D ale vsadim se že s tomu sám nevěřil akorát se fakt trefil :D :D

  61. nikdo napsal:

    To je teď jedno :D Teď stačí doufat, že v beatech bude výrazná basa a ne, že to bude jak rock. Jako ten text je velmi dobrý a to říkám resp. píšu, i když nejsem jeho fanoušek. Jsem spíše na Tupaca, ale Slim je taky dobrej.

  62. Lukyem napsal:

    2pac je taky ranec to je otec Hip Hopu :) ale vem si že eminem je jako jedinej bíllej to dokázal z celýho světa jenom Em :D

  63. nikdo napsal:

    EMa respektuju, ale Tupac je pro mě něco jako otec moderního hip hopu, hodně rapperů (včetně Slima) si od něho bralo inspiraci a ponaučení. Kdo ví, jak by vypadaly alba těch moderních rapperů (EM, 50, Kendrick Lamar…)

  64. nikdo napsal:

    Ale ty Slimovy songy prostě nemají ten šmrnc, co dělá hip hop hip hopem.

  65. nikdo napsal:

    Mel jsen na mysli ty nové.

  66. Lukyem napsal:

    ty nový jo no to už neni ono ale starej Slim ti dokázal udělat luxusní song a ještě by ses do toho zasmál :D :) každej se inspiroval tupacem škoda že ho zastřelili to samý B.I.G. kdyby žili tak byl Hip Hop nebyl tam kde je a byl by to furt old school si myslím ty by určitě nezpívali ty songy co ted zpívaj ted rappeři

  67. tocminator napsal:

    hmmm….bolo by to zaujimave sledovat aky by bol hip hop, keby este zil Pac s Biggiem, ale myslim, ze ich osudom bolo urcit latku a smer akym by sa mal hip hop uberat, ci uz to bol East Coast alebo West Coast…EM sa nehal tiez nimi inspirovat, zobral si od nich to, ze chce songami rozpravat pribehy..lyricky je urcite niekde inde ako oni….taktiez hip hop by nebol taky ako teraz keby v roku 1999 nevstupil na mainstreamovu scenu…

  68. Anonym napsal:

    Lukyeme, to je kravina. Podívej se na EMa z roku 1999 a na EMa 2010. Pac a Biggie, by určitě nezůstali stejní, sice by asi hip hop byl jiný, ale old school by nebyli.

  69. Lukyem napsal:

    ja si myslím že 2pac a biggie by určitě nezpívali to co se zpívá ted možná že by to bylo jiný ale určitě ne takový

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *