Co víme o Shady XV ?

Tracklist, cover, datum vydání a více. Zde je všechno to, co víme o dvou-diskovém kompilačním albu od Eminema a jeho labelu Shady Records.

DATUM VYDÁNÍ

Dvou-disková kompilace Shady XV vychází 24.listopadu. Obsahuje zcela nové nahrávky a taky klasiku od Eminema a členů Shady Records za posledních 15 let. Album můžete předobjednat na iTunes, nebo koupit v jednom z balíčků na Eminemově stránce.

OBSAH

Všechnen nový materiál na Shady XV je obsahem prvního disku. Ten obsahuje 12 nových nahrávek od Eminema, Yelawolfa, Slaughterhouse a D12. Eminem se pod tento projekt podepsal jako “executive producer.” A od doby, co se Slim Shady stal druhým nejvíce prodáváným mužským umělcem moderní éry, (před ním už zbývá jen Garth Brooks) každý nový materiál z jeho laboratoře vyvolává vysoká očekávání.

Eminem je buď sám zapojen, nebo produkčně spojen téměř s každou nahrávkou na Shady XV. Prvním singlem byla skladba “Guts Over Fear,” na které se podílela s Eminemem i Sia a byla zařazena do soundtracku k film u Equalizer, s Denzelem Washingtonem v hlavní roli. Dvojice spolu již dříve spolupracovala při tvoření The Marshall Mathers LP2, kam byl na bonusový disk zařazen song “Beautiful Pain.” V tomhle “pokračování” je Eminem ale přeci jen o trochu víc drsnější při svém projevu a Sia dala ještě víc vyniknout svým vokálům.

Na ‘Detroit Vs. Everybody’ se Eminem spojil s dalšími rappery jeho rodného Detroitu, Big Seanem, Dannym Brownem, kamarádem Roycem da 5’9, Trick Trickem a dokonce i se zastánkyní ženského rapu v Motor City, rapperkou Dej Loaf.

Ale ne všechny singly jsou od Eminema. Světlo spatřil už i singl od Slaughterhouse s názvem “Y’all Ready Know.” Singl produkoval DJ Premier.

PŘÍBĚH

V interview pro Music Times se Eminemův manažer (a spoluzakladatel Shady Records) Paul Rosenberg podělil o příběh, který se za Shady XV schovává. “Vzniklo to jednou když jsme seděli a povídali si o tom, co budeme tenhle rok dělat. Už pracujeme na Yelawolfově albu, v čemž budeme pokračovat. Slaughterhouse pořád dělají na jejich projektu, takže jsme si řekli: ‘Chceme něco vydat, protože bude 15. výročí labelu. Navíc, další projekt bude 15. projektem, který za historii labelu vydáme, takže se to hodí.’ Takže jsme si mysleli, že by bylo dobré se vrátit a vydat něco jako ‘největší hity.’ Nebudou to jenom ‘Lose Yourself’ a ‘In Da Club’, přidáme k tomu i ty, co patří mezi naše oblíbené a taky ty, co se libí fanouškům. A taky bychom tam měli přidat něco novýho, protože chceme pořád vydávát nové věci. Takže uděláme kompilační album.”

A přesně tak se stane. Zatímco první disk bude obsahovat nový materiál, tak druhý to, co Rosenberg řekl. K Eminemovu “Lose Yourself” a 50 Centově “In da Club,” se připojily třeba “Wanksta”, “I Get Money” od 50 Centa, “Hammer Dance” od Slaughterhouse a “Let’s Roll” od Yelawolfa. Jako bonus bylo zvoleno originální demo nahrávka “Lose Yourself.”

Joe Budden, člen Slaughterhouse se k projektu vyjádřil. “My všichni jsme opravdu rádi, že jsme toho součástí. Je pro mě ctí být částí labelu, který vede jeden z nejlepších MCs, kteří kdy drželi mikrofon.”

PROMO

Informace o Shady XV vycházely ven pomalu. Fanoušci, kteří mělo to štěstí být na posledním večeru Monster Tour v srpnu si mohli všimnou toho, že Eminem měl na sobě tričko právě s nápisem Shady XV. Eminem pak sám fotku, na které tričko má zveřejnil na twitteru.

V noci předávání cen MTV pak Eminem tweetnul tajemný trailer pro Shady XV a zmínil, že projekt se objeví v Black Friday. Trailer neukázal o co se vlastně jedná, ale objevily se v něm záběry z Eminemovi minulosti, obsahující pár obrázků D12 a 50 Centa.

Lidé z Eminemova okolí pak potvrdili, že Shady XV bude dvou-disková kompilace, obsahující největší hity labelu. Jak už jsme zmínili, jedná se o 15. výročí a zárověn o 15. album, které Shady Records vydává.

Krátce po ohlášení člen Slaughterhouse Royce da 5’9 řekl XXL, že projekt bude držen co nejvíce v soukromí až do vydání. “Moc informací nedostanete, bude se to držet v tajnosti. Dělají na tom opravdu hodně. Jediný, co vím je, že se jedná o kompilaci a budou tam největší hity a taky nějaký nový materiál.” O tom, že se to Eminemovu managmentu podařilo svědčí i to, že The Marshall Mathers LP2 týden před vydáním uniklo na internet.

Dva týdny před vydáním alba Eminem vydal cypher, ve kterém byly zahrnuti všichni členové Slaughterhouse a Yelawolf. 19 minutový “CXVPHER” se postal o velký rozruch. Například tím, že by Eminem rád zbil Lanu Del Rey, jako Ray Rice. K cypheru se ještě budeme vracet a momentálně v těchto chvílích děláme na překladu Eminemovi části. Více informací vám sdělíme již brzy.

Jako promo momentálně teď taky slouží 30 sekundové, černobílé filmy. V těhle krátkých filmech se objevují většinou klauni a “malá holčička”, která si “hraje” s kulometem a motorovu pilou. Tenhle seriál je nazvaný “Shady XV Quinceañera.” Quinceañera je vlastně oslava 15. narozeniny této “malé holčičky.” (Stejně jako Shady Records oslavuje svoje narozeniny.)

COVER

13. října Eminem potvrdil, že album vyjde 24.listopadu a sdílel video na Instagramu, kde představuje cover pro Shady XV. Na coveru se objevují dvě motorové pily, které se kříží (jako X) nad hokejovou maskou, na které je namalováno V.

http://instagram.com/p/uGWcY-JYxl/

TRACKLIST

(Na singly můžete kliknout, otevře se video)

Disk 1
1. Eminem, “ShadyXV”
2. Slaughterhouse, “Psychopath Killer” (feat. Eminem and Yelawolf) produkce: Boi-1da & Just Blaze
3. Eminem, “Die Alone” (feat. Kobe) produkce: DJ Khalil
4. Bad Meets Evil, “Vegas”
5. Slaughterhouse, “Y’all Ready Know” produkce: DJ Premier
6. Eminem, “Guts Over Fear” (feat. Sia)
7. Yelawolf, “Down” produkce: Will Power
8. D12, “Bane”
9. Eminem, “Fine Line”
10. Skylar Grey, Eminem, & Yelawolf, “Twisted” produkce: Alex da Kid
11. Eminem, “Right for Me”
12. Eminem, Royce Da 5’9″, Big Sean, Danny Brown, DeJ Loaf & Trick Trick, “Detroit Vs. Everybody” produkce: Statik Selektah

Něco o producentech:

Boi-1da – “Forever”, “Not Afraid”. Produkce pro Drakea, nebo Lil Wayna.
Just Blaze – Spolupráce s Eminem na “Cold Wind Blows,” nebo “No Love.” Spolupracoval i s Kendrickem Lamarem, Jay-Z, nebo Kaynem Westem.
DJ PremierLegenda mezi producenty. S Eminemem přímo nikdy nespolupracoval. Spolupracoval však s členy skupiny Slaughterhouse. Momentálně chystá nové album s Royce da 5’9 nazvané “PRhyme.”
DJ Khalil – S Eminemem již několikrát spolupracoval. “Won’t Back Down”, “25 To Life”, “Almost Famous”, “Survival”, “Talkin’ 2 Myself”
Statik Selektah – Na Detroit Vs. Everybody se jedná o první spolupráci. Známý především po spoluprácích s Freddie Gibbsem a Black Thought.
Alex da Kid – “Love The Way You Lie”, “I Need a Doctor”, “Asshole”, “Wicked Ways”. Dalšími velice známými produkcemi jsou “Demons” pro Imagine Dragons, nebo Airplanes pro B.O.B (druhá část obsahuje i Eminema). Brzy vyjde i jeho nejnovější produkce pro Nicki Minaj “Bed Of Lies (ft. Skylar Grey).”

Disk 2
1. 50 Cent, “I Get Money”
2. D12, “Purple Pills”
3. Eminem, “Lose Yourself”
4. Obie Trice, Kuniva, Bobby Creekwater, Ca$his & Stat Quo, “Cry Now (Shady Remix)”
5. Yelawolf, “Let’s Roll” (feat. Kid Rock)
6. Slaughterhouse, “Hammer Dance”
7. 50 Cent, “P.I.M.P.”
8. Eminem, 50 Cent, Ca$his & Lloyd Banks, “You Don’t Know”
9. D12, “My Band”
10. Obie Trice, “Wanna Know”
11. 50 Cent, “Wanksta”
12. Obie Trice, “The Setup” (feat. Nate Dogg)
13. 50 Cent, “In Da Club”
14. D12, “Fight Music”
15. Yelawolf, “Pop the Trunk”
Bonus: Eminem, “Lose Yourself” (Original Demo Version)

LukEakaEminem

  

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *