Letos by měl vyjít biografický snímek o Tupacovi

Tupac Amaru Shakur – rapper, herec, básník, revolucionář… Zabralo by spoustu času vypsat to, čím vším byl. Po veleúspěšných snímcích jako 8 Mile, Get Rich or Die Tryin’ nebo Straight Outta Compton je již potvrzen i biografický snímek o tomto rapperovi. Snímek ponese název All Eyez on Me, stejně jako Tupacovo nejznámější a nejúspěšnější album.

Tupac byl a je inspirací pro spoustu rapperů, včetně Eminema. Sám Shady se o Tupacovi několikrát zmiňuje ve svých textech, například v tracku Rap God děkuje Em všem těm, kteří ho “vytvořili”, mezi nimi byl i Tupac. Spojitost mezi Tupacem a Eminemem je ale mnohem hlubší než většina vůbec tuší.

Pro začátek můžeme jmenovat track Hail Mary, což byl disstrack proti Murder INC (zejména pak na jména Irv Gotti a Ja Rule), na kterém se podílel Eminem, 50-Cent a Busta Rhymes. Nejen že song samotný je založen na původním beatu, který Tupac použil ve stejnojmenném songu, ale i styl flow a rýmů je velice podobný. Eminem má na svědomí i produkování alba Loyal to the Game, Tupacovo album zkompletované a vydané po jeho smrti, konkrétně v roce 2004, avšak nahrávky vznikaly v průběhu let 1991 až 1994. Eminem se krom produkce ujal i mikrofonu a můžeme ho slyšet například na otevíracím tracku Soldier Like Me. Na albu se objevily i další tváře Shady Records jako Obie Trice nebo 50 Cent. Na kompletaci alba dohlížela i Tupacova matka, Afeni Shakur. Právě ona byla ta, která dala osobně svolení Eminemovi k tomuto projektu a poskytla Tupacovy nahrávky. Eminem se ale objevil i na dalších písničkách s Tupacem, například One Day at a Time ze soundtracku k dokumentu Tupac: Ressurection, plus na pár remixech.

Teď něco o filmu. Snímek by měl zachytit Tupacův život od mládí až po jeho tragickou smrt. Z dosud zveřejněných informací víme, že se ve filmu objeví i rappeři kteří budou hrát sami sebe, hlavně Money-B a dva původní členové skupiny Outlawz, E.D.I. Mean a Young Noble. Film se začal natáčet v polovině prosince 2015 s rozpočtem $45 miliónů, spekulace o filmu však vzešly najevo několik let před samotným natáčením. Projekt koření v roce 2011 kdy byla původní idea biografického snímku s názvem Tupac, avšak docházelo k úpravám scénáře a ke změnám týmu, vše utichlo koncem roku 2015 a konečně se mohlo začít točit.

Necháme se překvapit jak bude samotný film vypadat a jak na tom bude obsahově, zatím nebylo zveřejněno dostatečně mnoho informací k tomu, aby jsme mohli odhadnout kvalitu, nicméně o to víc se těšíme. Snímek by měl vyjít v druhé polovině roku 2016. Pro nejnovější informace navštiv oficiální stránku na facebooku.

CkrabKilla

  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *